Torstaina 6.7.2017 Suomi 100 vuotta -saunapäivänä pääset kokeilemaan Saunapolkua klo 16-19 REVONTULESSA, Saunaterapiaa klo 16-21 VARJOLASSA, klo 13-19 TAULUN KARTANON saunoja, klo 12-18 NUKULAN perinteistä saunaa, miesten ja naisten saunoja klo 15-20 KINKAMON PIRTILLÄ ja vähintään yhtä kunnostettua saunaa klo 16-20 SAUNAKYLÄSSÄ Jämsän Juokslahdessa. Alla lisätietoja päivän saunatapahtumista.

Kylpylähotelli Peurungan ja Jyväskylän Sokos Hotellien sekä Jämsän Särkijärven saunat ovat lämpiminä koko viikon. Niistä lisätietoa: koko viikon lämpimänä

Revontuli

REVONTULEN HYVÄN OLON SAUNAPOLKU klo 16 - 19

Revontulen rantasaunat lämpiävät torstaina 6.7. kaikille halukkaille. Saunapolulla voit kokea 3 erilaista saunaa ja nauttia puhtaasta Iso-Virmasjärvestä rentoutuen ja virkistyen. Saunapolulla koet lempeän savusaunan löylyt, tunnelmallisen telttasaunan ja Loitsusaunan, jossa voit nauttia saunahunajista ja voiteista ja harjoitella suomalaisia saunaloitsuja. Käytössä on myös lämmitetty poreallas, jossa voi rentoutua poreiden hierottavana ja välillä voi pulahtaa uimaan Iso-Virmaaseen.
HINTA: 19 € /aikuinen, 10 €/lapset alle 12 v.

klo 16 TELTTASAUNASSA OHJATTU HYVINVOINTIVENYTTELY
Hyvinvointisaunassa rentoudutaan hiljaisuudessa ja tehdään lihaksia ja hartioita ja yläselkää venyttäviä ja rentouttavia harjoituksia lempeässä noin 60 asteisessa telttasaunassa. Kesto noin 30 minuuttia.
HINTA: 29 €/hlö (12 ensimmäistä mahtuu mukaan), sisältää saunapolun sekä hyvinvointivenyttelyn.

Ota uimapuvut ja pyyhe mukaan.

klo
16-19
Hinta
19 €/aik., 10 €/lapsi
Osoite
Revontulentie 1, 41500 Hankasalmi
Henkilömäärä
hyvinvointipolulle max 12
Lisätietoja Revontulesta
Varjola

VARJOLAN TILALLA NAISTEN SAUNATERAPIAPÄIVÄ klo 16 - 21
HINTA: 20 €, sisältää Koskenniskan savusaunan lämmön ja yhden hoidon. Hoidot tehdään saunahoitoihin sertifioidun saunaterapeutin ohjauksessa ja kaikkiin hoitoihin sisältyy luonnonmukaiset hoitotuotteet sekä runsaasti nestettä, yrttiteetä tai mehua.

Klo 16 - 18 RUUSUSAUNA
Ruusu on rakkauden symboli ja kukkien kuningatar, joka hemmottelee tuoksullaan ja saa ihosi hehkumaan. Saunan lämmössä hierotaan villiruusu-kuorinta-ainetta ja nautitaan viileästä jalkakylvystä, jossa ruusun terälehdet luovat ylellisyyttä hoitoon.

Klo 18.30 - 21 TUHKIMON STRESSINPOISTO
Tuhkimon stressinpoistohoidolla hoidat itseäsi saunan lämmössä hunaja-suolaseoksella. Välillä vilvoitellaan kietoutuen lakanan kätköihin ja nautitaan runsaasti nestettä kuona-aineiden lähtiessä liikkeelle. Hoidon lopuksi jokainen vihtoo toinen toisensa antaen stressille kyytiä ja rentouttaen kehon. Ota mukaan hippunen leikkimieltä ja anna itsellesi päivä prinsessana.

Klo
16-21
Hinta
20 €/hlö
Osoite
Vilppulantie 51, 41370 Kuusa
Henkilömäärä
molempiin hoitoihin max 20
Lisätietoja Varjolasta
Taulun Kartano

klo 13 - 19 Maalaiskylpylän savu- ja aromisauna lämpiävät. Järven lisäksi voi pulahtaa lämpimään ulkoaltaaseen. Taulun Kartanon Kesäravintola palvelee ruuan ja kahvitusten merkeissä. Saunalla on mahdollisuus makkaran ja juomien ostoon. Tiloissa on anniskeluoikeudet.

klo
13-19
Hinta
15 €/hlö
Osoite
Tauluntie 596, Kankainen
Lisätietoja Taulun Kartanosta
Nukula

Klo 12-18 NUKULASSA lämpiää Perinnesauna Päijänteen rannassa. Saunamaksu 10 €/hlö.
Klo 16-18 on mahdollisuus kokeilla turvehoitoja hintaan 20 €/hlö.
Illan aikan on mahdollisuus ostaa myös makkaraa ja muurinpohjalettuja.

klo
12 - 18
Hinta
10 €/hlö
Osoite
Piililäntie 71, 41630 Oravasaari
Lisätietoja Nukulasta
Kinkamon Pirtti

KINKAMON PIRTIN Savusauna lämpiää miesten – ja naistensaunavuoroilla. Naisten saunavuoro on klo 15 - 17 ja miehet saunoo klo 18 - 20.
Werneri-haltija toivottaa Sinut hemmottelemaan savusaunan löylyihin. Savusaunalla on tarjolla raikasta vettä, jota tarvitsee juoda reilusti saunomisen aikana. Pesulle pääset rantasaunassa tai Poskijärven raikkaassa vedessä. Ota omat pyyhkeet ja/tai kylpytakki mukaan. Laudeliinat ja saunahattu on käytettävissä saunomisen aikana. 
Kodassa on mahdollisuus kevyeen saunapalaan, jossa on raikasta salaattia, suolakurkkua ja omatekoisia sämpylöitä nokkoslevitteellä. Juomana pakuriteetä. Hinta 7€/ hlö.

klo
15 - 20
Hinta
12 €/hlö
Osoite
Kinkamontie 80, Keuruu
Lisätietoja Kinkamon Pirtistä
Saunakylä

JÄMSÄN JUOKSLAHTEEN 2018 AVATTAVAN SAUNAKYLÄN ainakin yhteen saunaan pääsee saunamaakuntaviikolla.

Jämsään on rakenteilla maailman ainoa saunakylä. Alun perin 1980-luvulla Muurameen rakennettu saunakylä, maailman suurin savusanojen kokoelma, siirretään Jämsän Juokslahteen, Päijänteen rannalle. Nämä siirrettävät yli 20 savusaunaa, joista vanhin on jopa 1700-luvulta edustavat erilaisia savusaunatyyppejä. Osa saunoista jää museokäyttöön, mutta pääosa tulee aktiivikäyttöön.

Tervetuloa tutustumaan saunakylään!

klo
16-20
Hinta
5 €/hlö
Osoite
Saunakylä, Juokslahti, Jämsä
Lisätietoja Saunakylästä