#Uncategorized @fi huhti 18, 2019 14:31 GMT

Saunamaakuntaviikolla yli 70 keskisuomalaista saunaelämystä

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikon ohjelmisto kokoaa tänäkin vuonna runsaan kattauksen saunaelämyksiä. Paikalliset ja matkailijat pääsevät saunomaan tänä kesänä viikon aikana yli 70 saunatapahtumassa ympäri Keski-Suomen. Neljättä Saunamaakuntaviikkoa vietetään kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.-7.7.2019.

Vuosittain ohjelmistossa on mukana paljon mielenkiintoisia saunakohteita. Erilaiset saunat, kuten yrttisauna, kellarisauna, savusauna, perinnesauna, turvesauna, piippusauna, rantasauna tai vaikkapa haikusauna kutsuvat nauttimaan suomalaisesta saunatunnelmasta. Saunamaakuntaviikon aikana voi osallistua myös esimerkiksi Saunamaratonille, käydä melontaretkellä tai piipahtaa saunapolulla tai saunaristeilyllä. Osa saunamaakuntaviikon saunoista lämpiää kertaluontoisesti, osassa voi kylpeä viikon jokaisena päivänä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Saunamaakuntaviikolle on ilmoitettu näin runsaasti monipuolisia tapahtumia ympäri maakuntaa. Tänä päivänä saunassa yhdistyy pitkään vaalitut perinteet, mutta myös uudet trendit, jotka saavutetaan tutkimalla jatkuvasti saunan hyötyjä ihmisille. Suomessa sauna on oleellinen osa ihmisen elämää ja saunomisen ilosanoma välittyy Saunamaakuntaviikolla erinomaisesti, kommentoi Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeen projektipäällikkö Päivi Heikkala Visit Jyväskylästä.

Saunanlämmityksen MM-kisat vauhdittavat Saunamaakuntaviikkoa

Japanissakin suurta kiinnostusta herättävät Saunanlämmityksen MM-kisat kisataan Saunamaakuntaviikon yhteydessä. Kylpylähotelli Peurunkaan vuonna 2016 kehitetyssä Saunanlämmityksen MM-kisassa kilpailijat eivät MM-kisoissa sauno, vaan lämmittävät maailman suurimman saunatelttojen valmistajan Savotan telttasaunaa. Kolmen hengen joukkue saa kirveen, puukon, tulitikut ja puita. Alkuerissä jokainen joukkue lämmittää telttasaunan 70-80 Celsius-asteeseen ja lopulta kolme nopeinta joukkuetta jatkavat finaaliin.

– Huhtikuussa Tokiossa järjestettiin Pop’ Up Sauna Festival, jonka yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa Saunanlämmityskisat muualla kuin Suomessa. Japanilaiset rakastavat suomalaista saunaa! Tänä vuonna noin 20-30 japanilaista on jo varannut majoitukset kesän kisoihin Suomeen ja esimerkiksi Japanin kisojen voittajajoukkue on innoissaan tulossa Suomeen kisailemaan, kertoo Heikkala.

Viralliset Saunanlämmityksen MM-kisat järjestetään Laukaassa Kylpylähotelli Peurungassa 6. heinäkuuta. Tapahtuma on hulvaton kesänviettoidea esimerkiksi ystäväporukalle tai perheelle.

– Saunanlämmityksen MM-kisoista vastaa tänä vuonna Ext Ventures, joka järjestää Laukaassa jo muitakin suosittuja yleisötapahtumia. Saunanlämmityksen MM-kisojen yhteyteen rakentuu tänä vuonna yleisötapahtuma, jossa on kunnon karnevaalitunnelmaa! Kisat kisaillaan lauantaipäivän aikana. Saunamessut kokoavat yhteen saunojen saunatuotteiden ja -palveluiden tarjoajia. SaunaPark keskittää Peurunkajärven rannalle useita erilaisia saunoja ja kylpytynnyreitä, iloitsee Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeen projektiassistentti Tuomas Paloniemi Visit Jyväskylästä.

Keski-Suomi on julistautunut maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015 ja Saunamaakuntaviikko on sen vuosittainen päätapahtuma. Viime vuonna Saunamaakuntaviikolla kävijöitä oli melkein 2000, kotimaan kävijöiden lisäksi Australiasta, Saksasta, Espanjasta, Ruotsista, Meksikosta, Virosta ja Japanista.

Saunamaakuntaviikon 2019 saunatapahtumat: https://saunaregion.fi/fi/ohjelma2019/
Saunanlämmityksen MM-kisojen ilmoittautuminen: https://saunamm.fi/

Kuva: Julia Kivelä

Comments are closed.