Navigation

Sauna liitetään usein ruokaan. Perinteisesti saunaruokaa on ollut tapana tehdä myös saunassa – saunakiukaalla. Tällainen ruoanlaittotapa säästi puuta ja energiaa. Nykypäivänä ruoka tehdään usein grillissä tai takassa. Usein kyse ei ole vain grillatun ruoan mausta vaan myös itse ruoanlaiton prosessista, josta ihmiset nauttivat. Grillimakkara on yleisin ruoka saunomisen jälkeen. Vielä mitä tulee suomalaiseen perinteeseen, voit grillata makkaraa joko suoraan kiukaan kivillä folioon käärittynä tai siihen tarkoitetulla ritilällä kiukaan yläpuolella. Täydentääkseen saunanjälkeistä ruokakokemusta, juomaksi voi nauttia kylmää olutta. Tiesitkö muuten, että Keski-Suomessa on tuotettu Suomen ensimmäinen saunamaakuntaolut yhteistyössä Hiisi Panimon kanssa sekä saunamaakuntamakkara Tiituspohjan Palvarin kanssa vuoden 2016 saunamaakuntaviikon kunniaksi?