Uutiset 2019

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla uusi kävijäennätys – miltei 3000 nautti keskisuomalaisista saunoista

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla riitti tänä kesänä runsaasti kävijöitä. Yhteensä noin 3000 paikallista ja matkailijaa saunoi viikon aikana 76 eri saunatapahtumassa kesä-heinäkuun vaihteessa ympäri Keski-Suomen.

LUE LISÄÄ

Saunamaakuntaviikko 29.6.-7.7.2019

Saunamaakuntaviikko 29.6.-7.7.2019 tarjoaa lukuisia saunavuoroja ympäri maakuntaa. Osa saunoista lämpiää kertaluontoisesti, osassa taas pääset kylpemään koko viikon ajan. Seuraavalta sivulta löydät päivittyvän listan saunamaakuntaviikon saunoista.

LUE LISÄÄ

Saunamaakuntaviikolla yli 70 keskisuomalaista saunaelämystä

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikon ohjelmisto kokoaa tänäkin vuonna runsaan kattauksen saunaelämyksiä.

LUE LISÄÄ

 

Uutiset 2018

Ihanat saunahoidot

Saunamaakuntaviikon ihanat saunahoidot tarjoavat mahdollisuuden täydelliseen rentoutumiseen. Varjolan tila, Kinkamon Pirtti, Karkausmäen Kammari, Lomakeskus Revontuli, Laajavuoren kylpylä ja Tupaswilla tarjoavat rentouttavia saunahoitoja viikon mittaan ympäri Keski-Suomea. Katso kaikki viikon saunahoidot.

LUE LISÄÄ

Koko saunaviikon lämpimät saunat

Saunamaakuntaviikko 30.6.-7.7. tarjoaa yhteensä yli 60 saunavuoroa ympäri maakunnan. Osa saunoista lämpiää kertaluontoisesti, osassa taas pääset kylpemään koko viikon ajan. Keräsimme yhdelle sivulle koko viikon lämpimänä olevat saunat.

LUE LISÄÄ

Saunamaakuntaviikon erikoisuudet

Yhteensä Saunamaakuntaviikolla saunavuoroja Keski-Suomessa on 65, ja voi ollakin vaikea päättää, mihin saunoihin mennä. Keräsimme viikon erikoisuuksia yhdelle sivulle. Viikon aikana voit saunoa esimerkiksi ikivanhoissa savusaunoissa, autoon tai tehtaan piippuun rakennetussa saunassa, kansallispuistossa, saaressa ja maasaunassa.

Saunamaakuntaviikon arvonta

Millainen on sinun saunahetkesi? Jaa kuva sauna- tai mökkihetkestäsi ja käytä tunnistetta #saunaregion. Arvomme viikottain Instagramissa kuvansa jakaneiden kesken kylpylälippuja Scandic Laajavuoren ja Kylpylähotelli Peurungan kylpylöihin Saunamaakuntaviikon alkuun saakka. Viimeinen osallistumispäivä on 30.6., ja voit osallistua kisaan niin monella kuvalla kuin haluat.

Saunamaakuntaviikko 30.6.-7.7.2018

Saunamaakuntaviikko järjestetään jo kolmatta vuotta peräkkäin ja ajankohta on jälleen heinäkuun ensimmäinen viikko 30.6.-7.7.2018. Saunamaakuntaviikon tavoitteena on tarjota sekä paikallisille että matkailijoille saunaelämyksiä eri puolella Keski-Suomea. Tänä vuonna mukaan on lähtenyt yli 30 kohdetta, 15 eri Keski-Suomen kunnasta. Solo Sokos Hotel Paviljongin ja Original Sokos Hotel Alexandran saunat Jyväskylässä ja Niemenharjun matkailukeskuksen saunat ovat koko viikon lämpiminä innokkaille saunojille. Jämsässä pääsee saunomaan maanantaista perjantaihin Uimahalli Koskikaran saunoihin. Viikon molempina lauantaina Le Qulkuri Jyväskylän Lutakossa tarjoaa löylyt piippusaunassa ilmaiseksi. Viikon erikoisuuksia ovat mm. Könkkölän elämyssaunojen saunus eli saunaksi muuttunut Taunus-auto, Taulun Kartanon rumpurentoutus ja Kinkamon Pirtin savusaunashindo.

LUE LISÄÄ

Saunakansa-valokuvanäyttely Keski-Suomen saunatapahtumissa

Emmi Minkkisen Saunakansa-valokuvasarja esittelee suomalaisia saunaperinteitä ja saunomisen luonnollista harmoniaa ja rentoutta. Innoittajana on toiminut saunojat, erilaiset saunatavat ja aidot hetket. Valokuvanäyttely esillä Jyväskylässä Saunamaakuntaviikolla & World Sauna Forumissa.

Uutiset 2017

World Sauna Forum Jyväskylässä 29.9.2017

Sauna from Finland  järjestää Jyväskylässä maailman ensimmäisen kansainvälisen Saunaseminaarin World Sauna Forumin 29.9. Samanaikaisesti on Kokous- ja messukeskus Paviljongissa Hygge-hyvinvointimessut.

LUE LISÄÄ

Saunamaakuntaviikko 1-8.7.2017 houkutteli yli 1000 saunojaa

Saunamaakuntaviikko alkoi aurinkoisessa kelissä. Kylmä pohjoistuuli viilensi ilman viikolla, mutta onneksi saunat olivat lämpiminä. Saunamaakuntaviikko keräsi tänä vuonna yli 1200 innokasta osallistujaa. Suomalaiset ovat selkeästi tottuneet saunomaan iltaisin, sillä aamu ja aamupäivällä lämpiminä olleet saunat eivät houkutelleet. Naisille suunnatut hoidot olivat suosituimpia ohjelmia.

KATSO TUNNELMIA

Saunamaakuntaviikko 1.-8.7.2017

Saunamaakuntaviikkoa vietetään jälleen heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Luvassa on ainakin saunanlämmityksen MM-kilpailut, joten jo nyt kannattaa alkaa kokoamaan ketterää saunanlämmitysjoukkuetta. Viime vuoden voittoaika oli 16.55 minuuttia. Pystyykö joku parempaan? Vuoden 2017 ohjelma julkistetaan Matka 2017 -messuilla Keski-Suomen saunaosastolla 6G2. Tervetuloa tutustumaan osastoomme ja ohjelmiimme.

Joulusaunarauha julistetaan 15.12.2016 Varjolan tilalla

Keski-Suomi, maailman saunamaakunta, julisti joulusaunarauhan ensimmäisen kerran 16.12.2015 Hankasalmen Revontulessa. Tätä perinnettä jatketaan ja joulusaunarauha julistetaan tänä vuonna Varjolan tilalla, Laukassa torstaina 15.12.2016 klo 10.30.

LUE LISÄÄ

Saunamaakunta oli esillä Kasvu Open -karnevaalissa 2016

Saunamaakunta oli esillä Kasvu Open -karnevaalissa Harvian upean saunaosaston kera. Meillä oli osastolla vierailijoille arvonta, jossa kinkkisenä kysymyksenä oli ”Mikä oli Saunanlämmityksen MM-kilpailuiden 2016 voittoaika?”. Arvonnan palkintona oli kokouspaketti (sis. Saunaosaston käytön 3 h) 10 hengelle Solo Sokos Hotel Paviljongissa.

Tupaswillan Mahtisaunasta vuoden savusauna!

Ikaalisten saunafestivaaleilla valittiin vuoden savusauna yksityis- ja yrityspuolelta. Laukaan Tupaswilla voitti ylivoimaisesti yrityssarjan.

LUE LISÄÄ

Vuoden 2016 saunamaakuntaviikon yhteenveto

Historian ensimmäinen saunamaakuntaviikko järjestettiin 2.-9.7.2016. Viikko oli täynnä erilaisia tapahtumia. Keskisuomalaiset ja muualta tulleet asiakkaat pääsivät saunomaan hotellien saunoissa, Tupaswillan 150 -paikkaisessa Mahtisaunassa ja kylpylöissä. Tarjolla oli myös saunaloitsuja, saunaterapiaa ja saunanlämmityskisa.

LUE LISÄÄ

Montako saunoja otti haasteen vastaan Himoksella?

Viime viikolla Himos haastoi Iskelmä festivaalin vieraita lämmittämään saunoja.

LUE LISÄÄ

Saunanlämmityshaaste Himoksen Iskelmä Festivaalien aikaan la 2.7.

Himos haastaa kaikki Iskelmä Festivaaleille osallistujat lämmittämään saunansa la 2.7. klo 11.00 lähtien. Saadaanko Himoksen kaikki 500 mökkisaunaa lämpimäksi?

LUE LISÄÄ

Voita kylpyläloma Peurunkaan tai koskenlaskua Varjolan Tilalla!

Osallistu kuvahaasteseen 27.6.-11.7.2016 ja voita upeat palkinnot: kylpyläloma Peurunkaan, koskenlaskua Varjolan Tilalla tai  Bed & Ball majoituspaketti Revontuleen!

Saunamaakunta mukana Nuorten Yrittäjien Get together 2016 -tapahtumassa Jyväskylässä

Matkailu- ja saunateollisuusyritysten edustaja Visit Central Finland osallistui Nuorten Yrittäjien tapahtumaan Jyväskylässä. Visit Central Finlandin tehtävänä on vahvistaa saunamaakunnan brändiä.

LUE LISÄÄ

Saunamaakunnalta ensimmäinen saunaolut ja -makkara

Hiisi Panimo aloittaa ensimmäisen saunamaakuntaoluen Keito-täysmallaslagerin myynnin, yhteistyössä Stopover Keski-Suomi -hankkeen kanssa.

LUE LISÄÄ

Keski-Suomelle myönnettiin maailman saunamaakunnan titteli

1.9.2015 Keski-Suomi julistautui maailman saunamaakunnaksi. Tavoitteena on kehittää saunatuote niin vahvaksi, että Keski-Suomi voi ylpeästi kantaa maailman saunamaakunnan arvonimeä.

LUE LISÄÄ