#Uncategorized @fi heinä 18, 2019 13:03 GMT

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla uusi kävijäennätys – miltei 3000 nautti keskisuomalaisista saunoista

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla riitti tänä kesänä runsaasti kävijöitä. Yhteensä noin 3000 paikallista ja matkailijaa saunoi viikon aikana 76 eri saunatapahtumassa kesä-heinäkuun vaihteessa ympäri Keski-Suomen.

– Tänäkin vuonna ohjelmistossa oli mukana paljon mielenkiintoisia saunakohteita. Selkeästi eniten tänä vuonna saunakansaa kiinnosti Lehtisaaren Kesäkodin saunat Jyväskylässä. Viikon aikana saaressa vieraili yli 900 kävijää. Olemme erittäin tyytyväisiä kaikkien saunakohteidemme kävijämääriin, kommentoi Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeen projektiassistentti Tuomas Paloniemi Visit Jyväskylästä.

Monipuolinen saunatarjonta innosti ihmiset saunomaan

Saunamaakuntaviikolla myös moni pienempi sauna oli täynnä ja eri saunakohteet tyytyväisiä kävijämääriinsä. Loppuunmyytyjä saunoja, tapahtumia ja saunahoitoja koettiin ympäri Keski-Suomen.

Loppuunmyydyllä Saunamaratonilla saunoi yhteensä 80 saunojaa ja esimerkiksi Laukaan Tupaswillassa naisten turvesaunassa kävi yli 80 henkilöä. Jämsän Saunakylässä tehtiin Saunamaakuntaviikon aikana kävijäennätys, yhteensä kahtena lauantaina saunojia oli noin 150.

–  Saunamaakuntaviikosta jäi hyvät tunnelmat! Saunoissamme oli paljon uusia kävijöitä ja teimme kävijäennätyksemme, saunat olivat molempina lauantaina aivan täynnä! Meillä oli kolme saunaa lämpimänä ja saunojia oli jopa hetkittäin ruuhkaksi asti, edes toisen lauantain sade ei verottanut kävijöitä. Tästäkin eteenpäin saunat lämpiävät lauantaisin aina elokuun loppuun saakka ja myös Ylen Saunapäivässä olemme vahvasti mukana, kertoo Suomen Saunakulttuuri ry:n puheenjohtaja Saija Silén.

Ylen Saunapäivän väki vieraili myös Saunamaakuntaviikolla. Saunanlämmityksen MM-kisoissa kisaili tänä vuonna ennätysmäärä ihmisiä, joukkueita kamppaili voitosta lopulta 23 ja Saunanlämmityksen MM-kisojen tunnelmia nähdäänkin Ylen neliosaisessa Saunapäivä-sarjassa Areenassa ja kanavalla TV 1. Tunnelmat Laukaan kisasta nähdään 20.7. ja MM-kisojen Japan Cupista jo 13. päivä. Saunapäivä-sarja huipentuu suoraan finaalilähetykseen Saunapäivänä 27.7.

Saunamaakuntaviikolla myös paljon ulkomaisia vieraita

Saunamaakuntaviikko kiinnosti selkeästi tänä vuonna myös ulkomaista yleisöä. Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla vieraili tänä vuonna esimerkiksi japanilaisia, kiinalaisia, afganistanilaisia, intialaisia, saksalaisia, espanjalaisia ja virolaisia.

– Saunavieraita oli myös esimerkiksi Pakistanista, Irlannista ja Yhdysvalloista. Osa saunojista kiersi useammassa kohteessa viikon aikana, joten Saunamaakuntaviikko nähdään selkeästi oivana lomanviettotapana. Saunakohteissa kävi vierailijoita myös ympäri Suomen, iloitsee Tuomas Paloniemi Visit Jyväskylästä.

Keski-Suomi on julistautunut maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015 ja Saunamaakuntaviikko on sen vuosittainen päätapahtuma. Viidettä Saunamaakuntaviikkoa vietetään ensi vuonna 27.6.-4.7.2020.

(Kuva: Julia Kivelä)

Comments are closed.