Tervetuloa

Ajankohtaista

Ajankohtaista & Maailman saunamaakunta

Saunamaakunta koostuu joukosta keskisuomalaisia matkailuyrityksiä sekä saunan parissa toimivista teollisuus- ja muista yrityksistä. Verkostomme tuottaa kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille saunatuotteita ja -palveluita, saunatarvikkeita, kiukaita, erilaisia saunoja, saunaelintarvikkeita ja kaikkea mitä vaan saunaan voi liittää.
Ja Suomessahan kaikki liittyy saunaan!

---

Johtuen tämän hetkisestä tilanteesta yritykset saattavat toimivat poikkeuksellisilla aukioloajoilla. Tarkistathan ajantasaisen tiedon suoraan yritysten omilta verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Tutustu myös Jyväskylän kaupungin ajankohtaiseen koronaohjeistukseen.

---

*Pääkuva: Jaakko Tähti

Sauna Sokos Hotel Paviljonki

Saunamaakuntaviikko 2021

Nähdään Saunamaakuntaviikolla taas ensi vuonna! Maailman Saunamaakunta täyttyy erilaisista saunatapahtumista jälleen 26.6.-3.7.2021.

Lisää

5 syytä miksi olemme saunamaakunta

Keski-Suomi julistautui saunamaakunnaksi 1.9.2015. Saunominen on tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja kuuluu päivittäiseen elämäämme. Miksi Keski-Suomi on maailman saunamaakunta? Keräsimme yhdelle sivulle koosteen keskisuomalaisesta saunakulttuurin edistämisestä. Tutustu viiteen syyhyn, minkä vuoksi Keski-Suomi on maailman saunamaakunta.

Lisää

Saunapalvelut

Keski-Suomen kylpylät, lomakeskukset ja hotellit tarjoavat laajasti nautinnollisia saunomismahdollisuuksia. Matkustitpa isolla kaverijoukolla, puolisosi tai lastesi kanssa, löydät varmasti sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon Keski-Suomen saunatarjonnasta.

Lisää
HimosLomat

HimosLomat

HimosLomat

020 711 9230 himoslomat@himoslomat.fi
Kylpylähotelli Peurunka

Kylpylähotelli Peurunka

Kylpylähotelli Peurunka

020 751 601 peurunka@peurunka.fi
Lomakeskus Revontuli

Lomakeskus Revontuli

Lomakeskus Revontuli

014 844 8200 info@revontuli.fi
Varjolan Tila

Varjolan Tila

Varjolan Tila

020 792 8080 varjola@varjola.com
Rantasipi Laajavuori

Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori

Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori

020 048 119 laajavuori.rantasipi@restel.fi
Kylpylähotelli Summasaari

Kylpylähotelli Summassaari

Kylpylähotelli Summassaari

030 608 5100 myynti@summassaari.fi
Tupaswilla

Tupaswilla

Tupaswilla

020 741 0100 myynti@tupaswilla.fi
Sokos Paviljonki

Solo Sokos Hotel Paviljonki

Solo Sokos Hotel Paviljonki

020 123 4645 Paviljonki.Jyvaskyla@sokoshotels.fi
Sokos Alexandra

Original Sokos Hotel Alexandra

Original Sokos Hotel Alexandra

020 123 4642 Paviljonki.Jyvaskyla@sokoshotels.fi

Suomalainen sauna

Sauna on tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja jokaisella suomalaisella on jonkinlainen suhde saunaan. Se on muun muassa paikka rentoutumiselle, perheen ja ystävien kanssa yhdessäoloon ja terveyden hoitoon. Sauna liittyy myös suomalaisten tärkeimpiin juhliin, joita ovat juhannus ja joulu. Mitä olisikaan juhannus ilman saunaa ja koivuista saunavihtaa tai joulu ilman joulusaunaa? Meillä on reilu 5 miljoonaa asukasta ja saunoja on eri arvioista riippuen noin 1-3 miljoonaa. Tämä kertoo jotakin saunan tärkeydestä suomalaisille.

Mitä on sauna?

Lue lisää

Näe ja koe

Lue lisää

Saunatapahtumat

Lue lisää